Juist nu investeren in een beleggingspand?

Juist nu investeren in een beleggingspand?

De coronacrisis kan nog diepe financiële sporen nalaten, maar één ding is zeker, we moeten blijven wonen. Het investeren in een beleggingspand kunt u nu uitstellen omdat u niet weet wat er komt, maar er blijft een tekort aan woonruimte.

U kunt op verschillende manieren uw geld laten renderen. Sparen als één van de opties valt weg omdat de spaarrente bijna nul of zelfs negatief is. Het beleggen in aandelen zorgt voor zeer fluctuerende waardes van uw vermogen door de onzekerheid in de markt door de coronacrisis. Beleggen in vastgoed neemt uiteraard ook risico’s met zich mee, maar omdat u op meerdere manieren rendement maakt, kunt u het risico beperken.

De onzekerheid zit al in de markt

De huizenprijzen blijven nog stabiel of stijgen zelfs verder. Dat wil niet zeggen dat de huizenmarkt de crisis gaat ontlopen, maar er is zeker geen reden tot paniek. Bij het kopen van een beleggingspand kunt u nu profiteren van de onzekerheid in de huizenmarkt. Ook verkopers weten niet hoe de huizenprijzen zich houden. Deze onzekerheid zorgt voor een betere onderhandelingspositie bij het kopen van een beleggingspand.

Minder aanbod van koophuizen is gunstig voor de verhuur

Door verhuur van het beleggingspand kunt u iedere maand weer rendement maken. Mocht in het slechtste geval de huizenmarkt wel zware klappen oplopen, dan zal de vraag naar huurpanden toenemen. Mensen die niet kopen, moeten namelijk wel ergens wonen. Hierdoor zal het verhuren van het beleggingspand mogelijk veel eenvoudiger worden. Misschien zelfs wel tegen een betere prijs.

Vastgoed is een lange termijn belegging

Voor het korte termijn speculeren moet u niet kiezen voor vastgoed. Dat wordt mede veroorzaakt door de kosten die u maakt bij het kopen van een pand. Op langere termijn heeft vastgoed in de afgelopen jaren wel bewezen dat het een goede investering is. Een rendement boven de 10% is geen uitzondering. Bij het beleggen in vastgoed kiest u voor een goed rendement voor de langere termijn. Vooral als u een pand koopt dat u gaat splitsen in appartementen of dat u eerst gaat opknappen. Het is niet belangrijk hoe de huizenprijzen zich de komende maanden gaan ontwikkelen, het gaat om de ontwikkeling van de prijzen en de huren in de komende jaren.

Vastgoed kunt u nu financieren tegen een zeer lage rente

Voor het overgrote deel van het te investeren kapitaal kunt u een financiering krijgen. Wij werken samen met geldverstrekkers als Domivest, NIBC en RNHB. Dit zijn gerenommeerde partijen waarvan u onder goede voorwaarden een groot deel van de aankoopsom van een beleggingspand kunt lenen. Met de maandelijkse opbrengsten uit de verhuur kunt u de maandlasten dragen en ook nog een mooi rendement op uw investering overhouden.

Wilt u meer weten over het financieren van een beleggingspand? Onze adviseurs kunnen u helpen bij het financieren. Wij hebben ruime kennis over beleggingspanden, waarin wij u graag meenemen met tips en adviezen.

Contact opnemen


Financieel adviseur
1