Nederlands vastgoed doet het goed in Europa

Nederlands vastgoed doet het goed in Europa

Het vastgoed in Nederland zal meer rendement opleveren dan vastgoed in andere Europese landen. Dat blijkt uit onderzoek van vermogensbeheerder DWS. Waar is deze conclusie op gebaseerd en wat maakt Nederlands vastgoed zo interessant voor beleggers?

Het coronavirus heeft een grote impact op onze economie. Het effect is vooral goed merkbaar in sectoren als de detailhandel, de horeca en de kantorensector. Vooralsnog blijft de vastgoedsector deels buiten schot. Het is niet uit te sluiten dat de volledige vastgoedsector het effect merkt, maar de lange termijn verwachtingen blijven goed. De vastgoedsector wordt goed geholpen door de lage rentestand. Het financieren van vastgoed is historisch goedkoop.

Wat zijn de uitkomsten van het onderzoek?

Volgens DWS zijn de vooruitzichten voor de kantorensector niet zo gunstig. Doordat het thuiswerken door bedrijven wordt omarmd, hebben bedrijven minder vierkante meters nodig. Hierdoor doen bedrijven afstand van kantoorruimte en wordt het opnieuw verhuren van een kantoorpand lastiger. Op toplocaties zal de waarde dit jaar met 12% zakken. Het rendement op investeringen in grote winkelcentra zal door de zware klappen voor de detailhandel nog sterker teruglopen. Naar verwachting zakt de waarde van vastgoed in deze sector met 25% in 2020.

Nederland is het populairste jongetje uit de klas door logistiek vastgoed

Naar verwachting blijft het in Nederland goedkoop om vastgoed te financieren. De rente op Nederlandse staatsobligaties blijft laag. Dit maakt het lenen van geld voor particulieren en bedrijven goedkoop. Nederland komt vooral goed uit het onderzoek door logistiek vastgoed. Dat komt doordat het online inkopen sterk groeit. De detailhandel verliest de charme van beleggers, maar distributiecentra zijn juist ‘booming’. Ben je geïnteresseerd in logistiek vastgoed? Ook daarvoor kunnen wij de financiering regelen.

De Nederlandse huizenmarkt is verstoord

Er is iets ernstig mis op de huizenmarkt in Nederland. De vraag naar huizen is veel groter dan het aanbod aan huizen. Dit zorgt voor stijgende huizenprijzen en het heeft ook effect op huurhuizen. Huizen die niet onder de noemer sociale huurwoning vallen zijn vrije sector huurhuizen. Van de sociale huurwoningen zijn de huurprijzen door bemoeienis van de overheid zo laag mogelijk gehouden. Maar huurders die voor deze huizen in aanmerking komen, zullen in delen van Nederland met lange wachtlijsten te maken krijgen. Ze moeten vaak vele jaren wachten, dus wordt een toevlucht gezocht tot de vrije sector huurhuizen.

Gunstige vooruitzichten voor het investeren in vrije sector huurhuizen

Investeren in een woonhuis met een redelijk betaalbare huursom zal vooral interessant zijn. Deze zijn goed te verhuren en ze zorgen voor een stabiele opbrengst. Door het thuiswerken wordt er ook meer vraag naar grotere appartementen verwacht. Vooral als de appartementen ook nog een balkon of een buitenruimte hebben.

Bent u op zoek naar een renderend vastgoedbelegging? Wij kunnen u helpen. Of wilt u uw privé of uw zakelijke liquiditeiten slim wegzetten? Wij weten wat er te koop is en hoe u uw geld voor u kunt laten werken. Neem vooral contact met ons op om door te spreken hoe wij u kunnen helpen.

Contact opnemen


Financieel adviseur
1