Wat houdt projectfinanciering in

Wat houdt projectfinanciering in

De kredietcrisis van 2008 tot 2014 bleek achteraf een goed startpunt voor vastgoedprojecten. De coronacrisis zal ook zorgen voor economisch slecht weer, maar uiteindelijk moeten mensen nog steeds wonen. Met projectfinanciering kunt u inspringen op het woningtekort dat ook tijdens de crisisjaren aan blijft houden.

Het kopen van een pand en deze transformeren naar een andere bestemming is een project op zich. Dan hebben we het niet alleen over het plannen van de verbouwing en het aanvragen van de vergunningen. Ook het financieren hiervan bestaat niet uit hapklare brokken.

Het lenen voor het kopen van een pand is overzichtelijk. Maar als de investering bestaat uit meerdere facetten, is het lastiger voor banken om een inschatting te maken van de haalbaarheid van de visie van de investeerder. Dat kan een probleem zijn, maar wij werken samen met banken die hier hun missie van hebben gemaakt. En wij weten hoe u de financiering rond krijgt.

Wat is projectfinanciering?

Voor het kopen van een beleggingspand kunt u een hypotheek afsluiten en het pand vervolgens verhuren. Het gaat hierbij vaak om panden die al de bestemming woonhuis hebben. U kunt het ook groter aanpakken en daardoor meer financieel voordeel genieten. U koopt bijvoorbeeld een voormalig winkelpand en u gaat de bestemming aanpassen en er meerdere appartementen van maken. Het voordeel is dat u een winkelpand vaak tegen een lage prijs kunt kopen.

Een pand met weinig toekomst transformeren naar een oplossing

U kunt geld verdienen door het kritisch kijken naar waar behoefte aan is en waar juist een overschot aan is. Fysieke winkels hebben het moeilijk, dus is er minder interesse voor het openen van een nieuwe winkel. Hierdoor is er een overschot aan winkelpanden, vooral op locaties buiten winkelcentra om. De verhuurders zien in dat verhuur lastig wordt, dus staan ze open voor het verkopen tegen een redelijke koopsom.

Inzicht in projectfinanciering is een pre

Het in elkaar zetten van een draaiboek is belangrijk als u in een project stapt. Voordat u een pand koopt, moet u eigenlijk al weten hoe het project er uit gaat zien, wat de planning is en wat het u in totaal aan investering gaat kosten. Vooral het laatste is belangrijk, want het moet commercieel natuurlijk wel interessant zijn.

Wij kunnen u op weg helpen en ervoor zorgen dat u een vliegende start maakt. Wij werken samen met banken die weten waar ze het over hebben. Hierbij kunt u denken aan banken als NIBC, Domivest en RNHB. Deze banken richten zich op het financieren van panden die worden gekocht voor de verhuur.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij praten u graag bij en denken met u mee over de kansen en de valkuilen.

Contact opnemen


Financieel adviseur
1