Waarom kan een herfinanciering van vastgoed interessant?

Waarom kan een herfinanciering van vastgoed interessant?

Vastgoedbeleggers kunnen kapitaal herfinancieren en op deze manier ook weer geld beschikbaar krijgen voor nieuwe investeringen met een hoger rendement. Zit u nog vast aan een naar verhouding hoge hypotheekrente? Daar kunt u iets tegen doen. Wanneer is het herfinancieren van een vastgoedinvestering verstandig?

Ook bestaande vastgoedbeleggingen hebben aandacht nodig. U kunt door het schuiven met (vastgoed)kapitaal uw rendement verder verbeteren. Wij leggen graag uit waar de mogelijkheden liggen voor het behalen van een nog beter rendement.

Neem afscheid van hoge rentes bij private partijen

Vooral voor vastgoedfinancieringen vanaf €2 miljoen is het vinden van een geschikte geldverstrekker lastig. In sommige gevallen lukt het financieren alleen bij geldverstrekkers die wat betreft de verschuldigde hypotheekrente hoog in de boom zitten. Om de financiering toch rond te krijgen, bent u in het verleden toch akkoord gegaan. Doordat de huizenprijzen bijna ontploft zijn, kunt u waarschijnlijk van deze dure vastgoedhypotheken af en kunt u de hypotheek herfinancieren tegen een redelijke rente en met betere voorwaarden.

Besef goed; een hypotheek kunt u onder voorwaarden en tegen mogelijk een boeterente weer afscheid van nemen. Als het u onder de streep geld oplevert, grijpt u natuurlijk gelijk deze kans.

Herfinancieren geeft financiële ruimte

Bent u een vastgoedbelegger met nog financiële ruimte? Met andere woorden, heeft u nog maar weinig financieringen op uw naam staan? Door de huidige vastgoedhypotheek tegen het licht te houden en te herfinancieren, kan er ruimte ontstaan voor nieuwe projecten. U kunt net als andere vastgoedbeleggers investeren over de grenzen waar nog mooie rendementen in het verschiet liggen. De prijzen in Nederland zijn namelijk dermate hard gestegen, dat de rek er mogelijk uit is. In bepaalde Spaanse steden liggen er nog groeidiamanten op u te wachten. Een eerste stap is kapitaal beschikbaar hebben.

Met de sterke stijging van de verkoopwaarde nieuwe panden financieren

Door het herfinancieren van een beleggingspand kunt u extra cashflow genereren voor het uitbreiden van uw vastgoedportefeuille. Dat wordt veroorzaakt door de waardestijging van de panden die u al in uw bezit heeft. Door een verbetering van de Loan to Value (verhouding tussen de hypotheekschuld en de waarde van het pand) kunt u betere financieringscondities met geldverstrekkers afspreken. Ook heeft u mogelijk recht op een lagere hypotheekrente. Lagere lasten zorgen weer voor meer financiële ruimte voor nieuwe investeringen.

Hoe gaat het herfinancieren van een pand?

Stap één is het vast laten stellen van de marktwaarde van het pand. Het gaat om de waarde in verhuurde of in onverhuurde staat. Voor een verhuurd pand zal de waarde gemiddeld lager liggen, maar ook deze is door de sterke stijging van de huizenprijzen flink gestegen. De hypotheek op het pand wordt afbetaald door de geldverstrekker waar u de nieuwe financiering afsluit. Hier kan een boeterente uitrollen, daarom is het belangrijk om de financiële gevolgen goed door te spreken met één van onze gespecialiseerde adviseurs. Door de gestegen waarde krijgt u mogelijk ook een kapitaal in handen na het afsluiten van de nieuwe hypotheek. Dit bedrag kunt u weer investeren in onroerend goed..

Eventueel ook gelijk een verbouwing meefinancieren

Als u toch al gaat herfinancieren, kunt u ook gelijk een extra bedrag meefinancieren voor een verbouwing aan het pand. Voor het herfinancieren moet u toch al kosten maken, dus gelijk een verbouwing meenemen is verstandig.

Wij helpen vastgoedbeleggers, maar ook makelaars en accountants in het vakgebied waar wij sterk in zijn. Wij kunnen de financieringskosten zo laag mogelijk maken. De kosten die u (of uw relatie) niet maakt komt het rendement ten goede. Graag praten wij u verder bij over de mogelijkheden. Jeffrey Strik kan u alles vertellen over vastgoed. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0642149847.

Contact opnemen


Financieel adviseur
1